‘Dit gun ik iedere vrouw’

Dit artikel verscheen eerder in het Dalfsennet.nl Magazine – Een oogaandoening bracht haar terug naar Nederland, waar haar zus haar voor de metamorfose aanmeldde. “Mijn zus zorgt ervoor dat ik leuke dingen blijf doen.”

<- Tekst gaat verder onder de video ->

De zussen Caroline (35) en Geralda Dogger (36) zijn de beste vriendinnen. “We bewonen samen een appartement in Dalfsen.” Nog niet zo lang geleden deden beiden vrijwilligerswerk voor een christelijke organisatie in Canada. “We zijn twee jaar weggeweest. Dat zouden er eigenlijk vijf zijn, maar vanwege mijn oogziekte zijn we eerder naar Nederland terug gekeerd.”

Oogafwijking kost haar veel energie

Geralda heeft de aangeboren oogziekte keratoconus, een hoornvliesafwijking. Met lenzen in ziet ze nog zo’n veertig tot vijftig procent. Zonder is ze ‘maatschappelijk blind’, zoals dat wordt genoemd. “Ik ben er nu aan gewend en het is stabiel. Ik laat me hierdoor echter nergens van weerhouden, maar het leven kost me wel meer energie dan normaal.”

Het is de reden dat zus Caroline haar de metamorfose gunde, nadat ze een oproep daarvoor op Facebook tegen kwam. Zowel het haar als de make-up werden aangepakt. Kapster Sabine Versteeg legt uit dat er een klein stukje van het haar is afgeknipt en dat er op die manier vooral volume in is aangebracht. “Geralda heeft dun en kwetsbaar haar, maar bij de aanzet is het dikker. De lengte heb ik daarom enigszins kunnen houden, lang haar is immers ook de trend, maar de dunne punten zijn eraf.”

Met ronde borstels meer body creëren

Het haar is vervolgens gekleurd in een nieuwe modetint van Wella Professional: een bruin-gouden kleur inclusief freelights. Dat laatste betekend dat het vanuit de punt lichter is en naar boven toe steeds wat donkerder verloopt. We hebben het haar nadien getoond met een violet karakter wat het bijzonderder maakt.

Het haar is met ronde borstels geföhnd, wat het eveneens meer body geeft. “Ronde borstels geven meer natuurlijk volume aan het haar en het voelt een stuk luchtiger dan wanneer je met een tang bewerkt,” legt Sabine uit. “Haar make-up staat prachtig bij het donkere haar, vooral door die kleurige lipstick. De wenkbrauwen hebben we ook meer aangezet.”

Het is prachtig zo

“Ik ben heel blij met deze metamorfose,” vertelt Geralda. “Ik vond het een hele eer. Sabine werkt enorm geconcentreerd. Dit gun ik iedere vrouw. Ze heeft me ook uitgelegd hoe ik zelf mijn haar thuis op deze manier kan droog föhnen.” Sabine: “Om het goed op deze manier te föhnen is het belangrijk de juiste styling-producten toe te passen, maar dan is het ook echt mooi. Toen Geralda binnenkwam dacht ik ‘weinig haar’. Nu is het alsnog een mooie bos. Tevens vind ik Geralda niet een type voor kort haar, dus wilde ik het niet te kort knippen. Dit is de maximale lengte die ze kan hebben, anders worden de punten te dun. Het is prachtig zo.”

Er wonen hier zulke aardige mensen

“Mijn dagelijkse leven kost me best veel energie,” benadrukt Geralda nogmaals. “Gelukkig voel ik me heel fijn in Dalfsen. Ik wil nog wel eens tegen iemand aanbotsen in de supermarkt,” voegt ze lachend toe. “Hier wonen echter zulke aardige mensen. Dat wil ik echt even gezegd hebben. Ik heb hier zelfs de kans gekregen weer op de werkvloer terug te keren. Ik werkte hiervoor in de zorg, maar dat kan vanwege mijn oogaandoening niet meer. Nu loop ik stage op de administratieve afdeling van de gemeente Dalfsen. En wordt er voor me gekeken of er een gerichte omscholing mogelijk is.”

Over de metamorfose voegt Geralda toe: “Als ik nu in de spiegel kijk, krijg ik daar een enorme boost aan energie van.” De beauty-behandeling verzorgd door Salon Images heeft Geralda goed gedaan. “Ik ben er echt even door opgepept, én ik ga mijn haar nu vaker los dragen.”

De make-over is weer mede mogelijk gemaakt door Salon Images uit Nieuwleusen. Zelf een keer meedoen? Houd daarvoor dalfsennet.nl in de gaten.