Eerste magazine 2020 ode aan de liefde en de vrijheid

We doen met dit magazine het voorjaar eer aan door veel onderwerpen de revue te laten passeren die met een nieuw begin te maken hebben, en trouwen is er daar één van. Wist u dat er in 2018 volgens het Bureau voor de Statistiek (CBS) 64315 huwelijken werden gesloten?

Dat zijn er weliswaar stukken minder dan in 1950 toen dat aantal op 83110 lag, tegelijkertijd geeft het aan dat we de liefde nog veelvuldig vieren door een boterbriefje te halen. In het voorjaar doen we dat vaker dan in welke ander seizoen dan ook. Hét moment om hier uitgebreid aandacht aan te besteden in ons magazine door middel van een trouwspecial.

Lees de nieuwste editie van het magazine hier …

We vieren de vrijheid

Het lijkt een paradox om het in hetzelfde nummer over het vieren van de vrijheid te schrijven, maar als je weet dat vroeger mensen trouwden om het grootgrondbezit van twee families samen te brengen en er op voorhand geen sprake van enige liefde tussen de echtelieden was, is het tegenwoordig zélf kunnen kiezen van een partner een voorbeeld van vrijheid. Die vrijheid van kiezen heeft echter meer om het lijf. De landelijke viering van 75 jaar bevrijding gaat ons allemaal aan omdat we ons daarmee nog eens extra bewust worden van het feit dat we al die jaren in vrijheid leven. Dat wordt luister bij gezet door verschillende grote landelijke herdenkingen rond 5 mei. Ook op regionaal niveau.

Uitgave met flinke dosis optimisme

Het 4 en 5 mei comité heeft in dit kader vier doelen gesteld. Er worden in alle gemeenten verhalen over oorlog en vrijheid verteld. Op scholen wordt aandacht besteed aan de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, bevrijding en vrijheid voor nu en voor de toekomst. Er is aandacht voor de kwetsbaarheid van onze vrijheid, en het herdenken en vieren ervan. Het staat allemaal in het teken van het besef dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn om vrijheid door geven.

Ook in onze gemeente en regio komen al deze aspecten aan de orde, en daarom een groot artikel daarover in ons magazine. Met daarnaast informatie over zorg, gezin en gezondheid en aandacht voor wonen. Al met al is dit een uitgave met een flinke dosis optimisme. We vieren het voorjaar met aandacht voor vrijheid en liefde, en bezegelen dit met herinneringen uit het verleden en een positieve blik op de toekomst. Prachtboodschap voor het eerst magazine van het nieuwe jaar.

75 jaar bevrijding is 75 jaar vrijheid