Zonnepanelen op landbouwgrond?

Uit diverse hoeken klinken steeds meer geluiden om géén ‘zonnepanelen op landbouwgrond te plaatsen omdat er genoeg vrije daken zijn’. Dat er genoeg vrije en geschikte daken zijn dat is een feit, maar hoe kan je als eigenaar van zo’n dak snel te weten komen of een investering in een zonne-installatie interessant voor jou is? Waarom zou je überhaupt in zonnepanelen investeren?

Zonnedesk.nl introduceert de ‘gratis 3D Dakscan’ voor bedrijven. Met deze scan krijgt de eigenaar van het dak direct inzichtelijk wat de verwachte investering is en hoeveel er jaarlijks bespaard kan worden. Direct antwoord op de belangrijkste vragen.

Gernand Plaggenmars vertelt: “Steeds meer bedrijven zien dat een investering in zonnepanelen super interessant is. Maar er zijn ook bedrijven die worstelen met vragen. Is het nu wel het juiste moment? Kan mijn dak het gewicht wel aan? Wat levert het op? Is er nog subsidie? Is dit het juiste investeringsmoment? Waarom zou ik überhaupt in zonnepanelen investeren?”

Wij zien dat de redenen van onze klanten om te investeren in zonnepanelen
divers zijn, maar meestal is het een combinatie van financieel rendement en ‘om bij te willen blijven’. Een modern bedrijf gaat mee met de trends en een lage(re) kostenstructuur voor energielasten blijkt in goede én slechte tijden een verstandige keuze.

Zelf investeren of geld lenen?
Wij zien dat bedrijven met eigen geld investeren maar ook zakelijke klanten die geld lenen voor de aanschaf. Indien gewenst kunnen wij het zonne-systeem ook direct aanbieden met een lease constructie. Door de lage rente is de besparing op de energielasten hoger dan de leaselasten en dus geniet het bedrijf direct maandelijks voordeel. Of zoals een ondernemer ons vertelde “Of ik nu elke maand de energiemaatschappij of de leasemaatschappij betaal. Dat maakt niets uit. In dat laatste geval profiteer ik van de zonnepanelen die van mezelf zijn. Die keuze is dus snel gemaakt!”

De maandelijkse vaste lasten van de energiemaatschappij zijn te vergelijken met rente en aflossing die je betaalt aan de bank. Met het verschil dat je de energielasten tot in lengte van dagen blijft betalen en je er als bedrijf zelf niet beter van wordt. Met de aanschaf van zonnepanelen ben jij zelf de energiemaatschappij!

Gratis 3D Dakscan
Han Pot: “Om het ondernemers in onze omgeving makkelijk te maken bieden wij de gratis 3D Dakscan aan. Het enige dat wij nodig hebben is een kopie van de jaarafrekening van de energie. Hierop zijn alle gegevens voor ons terug te vinden; het adres, de aansluitcapaciteit en het verbruik. Met onze software wordt de instraling op de locatie in kaart gebracht en vertaald naar hoeveel zonnepanelen vermogen er geplaatst moet worden om de gewenste hoeveelheid energie per jaar op te wekken. Dit vertalen we dan in een investeringsopzet en rendementsberekening die niet alleen voor de klant zelf, maar ook voor de accountant en de bank het vereiste inzicht geeft. Speciaal voor de lezers van dit magazine bieden wij deze 3D Dakscan gratis aan. Gebruik hiervoor de kortingscode.

Wil jij ook een gratis 3D Dakscan ontvangen?
Mail je energienota naar info@zonnedesk.nl met kortingscode: 3Ddakscan062020#.

Zonnedesk.nl
De Vesting 29 (links naast de Praxis)
Tel. 0529 – 763 403
www.zonnedesk.nl