Uw woning verduurzamen; wij helpen u op weg!

U kunt verschillende maatregelen nemen om uw huis te verduurzamen. Maar welke maatregelen passen goed bij uw woning, met welke maatregel bespaart u het meest en wat gaat alles kosten? Graag helpen we u op weg met een aantal handige tips.

Tip 1 Gratis gesprek met onze energiecoach Roelof Timmer
De gemeente Dalfsen biedt u gratis en vrijblijvend een keukentafelgesprek aan met energiecoach Roelof Timmer. Dit gesprek is vooral handig als u uw woning wilt verduurzamen maar niet goed weet waar te beginnen. De energiecoach komt bij u thuis om alle mogelijkheden voor uw woning te bespreken en uw vragen te beantwoorden. U bespreekt samen de voor- en nadelen van een bepaalde maatregel. U ontvangt achteraf een verslag van het gesprek en kunt daarna zelf aan de slag met uw plannen voor het verduurzamen van uw woning. Meld u aan via www. duurzaambouwloket.nl/dalfsen/energieadvies- dalfsen.

Tip 2 Een online maatwerkadvies

Via de website van ons energieloket www. duurzaambouwloket.nl/dalfsen vult u gemakkelijk de gegevens over uw woning in, zoals bouwjaar en soort woning. Hierna krijgt u gratis en direct een maatwerkadvies met maatregelen en een stappenplan speciaal voor uw woning. Heeft u verdere begeleiding nodig, dan kunnen de energieadviseurs van ons energieloket u verder helpen. U kunt hen bellen via 072 743 39 56 of een bericht achterlaten op de website.

Tip 3 Verzilverlening, iets voor u?
Is uw hypotheek (deels) afgelost of is uw huis meer waard geworden, dan kunt u overwaarde hebben opgebouwd. Deze overwaarde kunt u verzilveren met de Verzilverlening. Het

geld van deze lening zet u in om uw huis te verduurzamen en/of levensloopbestendig te maken. De verzilverlening is bedoeld voor woningeigenaren met een leeftijd vanaf 58. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.dalfsen.nl/verzilverlening.

Tip 4 Laat anderen u inspireren!
Al veel inwoners gingen u voor in het verduurzamen van een woning. Lees hun verhalen op de website van ons energieloket www.duurzaambouwloket.nl/dalfsen. Hier staat ook meer informatie over het verduurzamen van een monument, het energieneutraal verbouwen van uw woning en kunt u de subsidiecheck doen.