Angela Velthuis: ‘lichaamsgerichte therapie geeft vertrouwen in jezelf’

Angela Velthuis biedt lichaamsgerichte therapie zoals Cranio Sacraaltherapie en Energetische Natuurgeneeskundige therapie. “Prachtige hulpmiddelen die je bewust maken van je lichaam en de oorsprong van de klacht,” vertelt Angela. “Wie met beide voeten op de grond staat, is goed geaard en hoeft niet te zweven. Aarden is belangrijk, dan kun je goed voelen, ben je je bewust van wat je aan het doen bent en ben je vooral jezelf. Dat laatste is heel belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Te kiezen voor dat wat bij je past en waar je blij van wordt.”

Wie blij is, heeft meer energie. Voel je je angstig of gestrest, dan zit je veel in je hoofd en ben je slecht geaard. Als je je schuldig voelt of je schaamt dan lekt je energie heel snel weg. “Dan zit je niet goed in je vel en vaak komen er dan klachten: je lichaam geeft je een signaal. Ik breng mensen in contact met hun gevoel en help ze ontdekken welke emoties en overlevingsmechanismen maken dat de klacht er is of telkens terugkomt. Door hier bewust aandacht aan te besteden, treden er zowel fysieke, geestelijke als emotionele veranderingen op. De weg naar heling is begonnen.”

“Ons lichaam is geniaal in het aangeven wat er aan de hand is, alles is verbonden met elkaar.Leren luisteren naar de signalen van je lichaam is iets wat veel mensen niet meer kennen, we zoeken de oplossing vaak buiten onszelf. Terwijl de werkelijke oplossing vaak óók in onszelf te vinden is. Hiermee leren werken geeft zoveel kracht en vertrouwen! Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is onze natuurlijke manier om te helen.”

Angela noemt zichzelf een nieuwetijdstherapeut die met name werkt vanuit eigen ervaring. “Toen ik in 2015 klaar was met mijn opleiding stond mijn leven lange tijd op de kop. Uiteindelijk heeft me dat veel gebracht. Mijn hooggevoeligheid zorgt er mede voor dat ik mensen kan helpen om sterker in het leven te staan. Door de behandelingen die deels ook coachend zijn help ik je te zijn wie je bent. Dat klinkt eenvoudig maar in de huidige maatschappij, waar veel angst is, is dat voor veel mensen zo makkelijk niet.”

Veel mensen zijn somber en angstig

“Veel kinderen en jongvolwassenen ervaren momenteel moeite met het dagelijkse leven. Ze zijn somber en angstig en in combinatie met hooggevoeligheid komt dit sterker naar voren. Het systeem draait op moeten en presteren. Regels lijken veilig, maar leren je niet om te vertrouwen op eigen kunnen. Het maakt onzeker en bang terwijl ze zulke mooie kwaliteiten hebben die dan niet gezien worden. Veiligheid zit in henzelf, maar om bij die veiligheid te kunnen is er begeleiding nodig waarbij ze gezien mogen worden zoals ze werkelijk zijn. Door goed te aarden en te leren voelen kan overbodige ballast verdwijnen, ruim je je klachten op en dan komt er ruimte voor iets nieuws.”

Ik help mensen te leren leven vanuit hun hart. Wie vanuit liefde leeft, maakt andere keuzes dan wanneer je kiest uit angst. Onmogelijkheden worden mogelijk, je hebt meer energie en je trekt liefde en positiviteit aan. Dat is de wet van aantrekking. Wat je uitstraalt, komt naar je toe. Jij kan kiezen wat je aantrekt.”

Praktijk Angela Velthuis
Stationsstraat 21, Raalte
t. 06 – 29 47 25 68
e. info@angelavelthuis.nl
w. www.angelavelthuis.nl