Wij helpen jou om het beste uit je woning te halen

Duurzame isolatiematerialen, zonnepanelen of een hoog rendementsketel: steeds meer mensen kiezen voor een groener en toekomstbestendig huis. De keuze voor duurzame woonoplossingen levert interessante woonvoordelen op. Onze gecertificeerde adviseurs helpen jou daarom graag om duurzamer, comfortabeler en voordeliger te kunnen wonen. Fijn voor je financiële situatie & goed voor het milieu.

Nederland staat voor een grote maatschappelijke uitdaging: de overgang naar schone energie op de woningmarkt. Twee derde van de woningen die in 2050 aan de nieuwe wet- en regelgeving uit het energie- en klimaatakkoord moet voldoen, is namelijk al gebouwd. De komende jaren ligt de focus dan ook voornamelijk op het verduurzamen van bestaande bouw. Als coöperatieve bank willen wij een actieve bijdrage leveren aan deze verduurzamingsslag. Wij zetten ons in om duurzaam wonen bereikbaar te maken voor iedereen. Zo doen we niet alleen nu, maar ook voor de volgende generatie goede zaken.

Je huis onder de loep
De vraag is dus niet óf we duurzamer gaan wonen, maar wanneer. Vaak zijn er zijn meer momenten om te verduurzamen dan je denkt. Bijvoorbeeld wanneer je een huis aankoopt, bouwt of verbouwt. Met de HuisScan van homeQgo (www.rabobank.nl/huisscan) ontdek je welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van jouw huis en wat deze maatregelen precies inhouden. Ook krijg je een indicatie van de kosten en terugverdientijd. Een ideale manier om een eerste indruk te krijgen van waar je staat op het gebied van duurzaam en energieneutraal wonen.

Hoe helpt Rabobank jou?
Om duurzaam wonen toegankelijker te maken, hebben we een handig overzicht gemaakt waarin we stap voor stap beschrijven waar je aan moet denken bij het verduurzamen van je huis. Zo worden je toekomstplannen behapbaar en overzichtelijk. Vaak beginnen mensen met een bestaande woning met isoleren en ventileren. Zo houd je warmte beter vast en bespaar je al snel veel kosten. Wanneer dit op orde is -zoals vaak het geval bij nieuwbouwhuizen-, kun je onderzoeken op welke manieren je energie kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. De laatste stap is het effectief gebruik van fossiele brandstoffen.

Ieder huis kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een nieuw of bestaand huis. Rabobank heeft meer dan 1.000 hypotheekadviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij je duurzame woonwens.

Slimme financieringsoplossingen
Rabobank biedt verschillende slimme financieringsoplossingen aan, zoals het Rabo Groendepot of een duurzaamheidskorting. Het Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Geschikt voor iedereen die net kennismaakt met duurzaam wonen. Ben je van plan om een energiezuinige woning aan te kopen? Of ga je verbouwen waardoor jouw woning energiezuinig(er) wordt? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. Ook de Energiebespaarlening, je spaargeld of subsidiemogelijkheden van de overheid behoren tot de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis.

Kijk op rabobank.nl/duurzaamwonen voor meer informatie of het maken van een afspraak met een van onze gecertificeerde adviseurs.