De Barones: sfeervol rustpunt voor de toerist én de Dalfsenaar

Sinds januari gaat Hotel en Restaurant De Barones verder onder leiding van een nieuwe eigenaresse: Annelieke van der Most. De illustere horecagelegenheid, in een prachtige bosrijke omgeving op landgoed Gerner, aan de rand van de dorpskern, blijft hiermee behouden voor Dalfsen. Wel krijgt De Barones een nieuwe opzet, vanuit een andere visie. Na een verbouwing hebben de hotelkamers een stijlvollere uitstraling gekregen. Ook met het restaurant wordt een andere richting gekozen; shared dining staat centraal.

Hoewel er een jaar geleden al gesprekken plaatsvonden over een overname, is het uiteindelijk toch snel gegaan, vertelt Annelieke. “Vier weken voor kerst vonden er opnieuw gesprekken plaats over een overname. Omdat veel toenmalige medewerkers al elders nieuw werk hadden gevonden – de kans bestond immers dat De Barones zou ophouden te bestaan – moesten we op korte termijn op zoek naar nieuwe collega’s.”

Dat is gelukt; een tiental medewerkers, inclusief drie vertrouwde gezichten die er voorheen ook al werkten, vormt inmiddels een hecht team. “Wij zijn blij dat we De Barones kunnen voortzetten, al is het op onze eigen manier. Het is een prachtige locatie die volop kansen biedt voor verdere ontwikkeling. We willen een gastvrije plek zijn voor bezoekers en toeristen, maar ook voor de Dalfsenaren zelf. Die kunnen hier dagelijks tussen 10.00 en 22.00 uur terecht voor koffie met gebak, een lekkere lunch, een borrel of diner, maar ook voor vergaderingen, bijeenkomsten, bruiloften, feesten en partijen.”

Een nieuwe stap

De Barones is voor Annelieke de eerste stap in de horecabranche. “Tot voor kort werkte ik als freelance communicatieadviseur”, vertelt ze. “Een andere tak van sport, maar ik heb een goed team om mij heen met veel horeca-ervaring. Samen gaan we dit bedrijf nog mooier maken. Er zit veel potentie in De Barones. Door de samenwerking met Bakkerij van der Most kunnen we op veel gebieden het bedrijf verder uitbouwen.”

Gezellig tafelen en bourgondisch genieten

Wel doet ze dit vanuit een andere visie. Dat blijkt onder meer uit de nieuwe menukaart die begin maart werd geïntroduceerd. Annelieke: “De pannenkoeken verdwijnen van het menu. In plaats daarvan richten we ons op shared dining. Dit betekent dat gasten met elkaar kunnen genieten van een proeverij van afwisselende, kleine gerechtjes. Gezellig met elkaar een avond bourgondisch tafelen en verschillende gerechten proeven. Liever à la carte dineren? Ook dat blijft natuurlijk mogelijk. Van vis, vlees tot vegetarisch. Op de kaart is voor ieder wat wils.”

Hotel

Naast het restaurant heeft De Barones 21 hotelkamers. ‘Ook in het hotel zijn we druk bezig geweest om de kamers een upgrade te geven. Naast de royale kamers, eenpersoonskamers en een junior suite, hebben we nu ook een bruidssuite.’ Met interieurelementen als nieuwe lampen, spiegels en een houten achterwand hebben ze meer sfeer dan voorheen. Annelieke: ‘We vinden het belangrijk dat de sfeer en aankleding van het restaurant en het hotel in overeenstemming zijn met elkaar. Daarnaast zijn we gevestigd in een bosrijke omgeving, waardoor we in de kamers met natuurlijke tinten en materialen hebben gewerkt.’

Feesten en bruiloften

Ondanks de veranderingen blijven er ook dingen ongewijzigd. Zo blijft het nog steeds mogelijk om een feest te geven of om op deze unieke locatie te trouwen. ”We beschikken over een ruime tuin waar bruidsparen het ja-woord kunnen geven”, aldus Annelieke. “We willen het bruidspaar zo veel mogelijk ontzorgen. Door de combinatie met de bakkerij bieden we bijvoorbeeld diverse mogelijkheden voor bruidstaarten. Is een bruidspaar nog op zoek naar een unieke trouwauto? Ook die hebben we beschikbaar. We zorgen ervoor dat het bruidspaar optimaal van hun trouwdag kan genieten.”

Vergaderlocatie

De Barones is er niet alleen voor de Dalfsenaar en de toerist. Ook bedrijven zijn van harte welkom in een van de sfeervolle vergaderruimtes. “We kunnen hier zowel grote als kleine groepen ontvangen voor vergaderingen en heisessies, in een inspirerende en natuurrijke omgeving.”

Prachtige uitvalsbasis

Zowel voor een één- als een meerdaags verblijf vormt De Barones een prachtige uitvalsbasis om Dalfsen en omgeving te ontdekken. Lopend, per fiets of per auto zit je als gast in no-time in de landelijke, maar ook bosrijke omgeving. “We zijn druk bezig om verschillende arrangementen te maken. Onze gasten hebben van hieruit volop mogelijkheden om het mooie Vechtdal te gaan verkennen.” Daarnaast worden ook op het landgoed van De Barones verschillende activiteiten georganiseerd. Op 8 april is er een streekmarkt en in het eerste weekend van mei is De Barones kunstpunt tijdens Kunst om Dalfsen. Daarnaast is er maandelijks live muziek tijdens het diner. Kortom, De Barones is in beweging. Nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs!

Hotel en Restaurant De Barones
Gerner Es 5a, 7722 RX Dalfsen
Tel. 0529 435 666
info@debaronesdalfsen.nl
www.debaronesdalfsen.nl

Openingstijden:
Woensdag en donderdag 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag, zaterdag, zondag 10.00 – 22.00 uur