Nikki’s presenteert nieuw concept met gouden randje

Grand café Nikki’s heeft onlangs een ware metamorfose ondergaan. Het interieur heeft andere kleurtinten en ander meubilair gekregen, waardoor de uitstraling wezenlijk anders is geworden. Bovendien is er een nieuw concept doorgevoerd met o.a. The Lounge en het grillen aan tafel.

“Het was tijd voor verandering”, vertelt eigenaar Robert Lans. “Je moet je bezoekers blijven verrassen en laten zien dat er steeds wat nieuws gebeurt.” Het achterste gedeelte van Nikki’s is getransformeerd tot The Lounge: een feest- en ontmoetingsruimte die zeven dagen per week voor groepen vanaf 20 personen te reserveren is. Een sfeervolle ontmoetingsplek met gedempt licht en een enigszins mysterieuze uitstraling, maar vooral met huiselijke gezelligheid, wat wordt geaccentueerd met lederen bankstellen, zitkussens, een open haard en andere sfeerverhogende elementen.

“We hebben de sfeer van The Lounge doorgetrokken naar het grand café”, aldus Robert. Concreet betekent dit dat de muren een groene tint hebben gekregen en dat het gedeelte boven de lambrisering is voorzien van behang met een goudkleurige tijgerprint. Het is in de zeven jaar van het bestaan de tweede grote restyling voor Nikki’s.

Daarnaast zijn de lage eettafels vervangen door wat hogere bartafels en -krukken. “Het ziet er uitnodigender uit”, verklaart Robert de nieuwe invalshoek. “Met dit soort tafels schuif je wat makkelijker aan bij een groep vrienden of bekenden die je hier ontmoet.”

Verder heeft Nikki’s de afgelopen weken een nieuwe menukaart ontwikkeld, die sinds begin maart in gebruik is. Ook die sluit meer aan op de ongedwongen sfeer en het publiek dat bij Nikki’s aanschuift. Een van de opvallende nieuwe opties is het tafelgrillen. Kleine groepen kunnen zo’n grill bestellen, met bijvoorbeeld spiesjes met zalm of kip en deze dan naar eigen smaak zelf grillen en omdraaien. “Je eten wordt direct aan tafel klaargemaakt en je grillt je eigen gerecht”, legt Robert uit. “Zo ben je actief bezig met je maaltijd terwijl je gezellig met elkaar in gesprek bent.”

Het grillen aan tafel is een vrij nieuw fenomeen. “In België zie je het al wel vaker, maar ik ontdekte het zelf op een beurs in Amsterdam. Bijkomend voordeel is dat het op drukke tijden ook de keuken een beetje ontlast, dus het is echt win-win.” Wat wél wordt voortgezet is de traditie van live-muziek waar Nikki’s de afgelopen jaren al een goede naam mee heeft opgebouwd. Zo treden op vrijdag 31 maart de drie heren van De Bierviltjes op. Naast een sterke mix van easy listening-oldies en brengen ze vooral veel verzoeknummers. Op zondag 9 april (Eerste Paasdag) treedt de band Yada Yada op, een tribute-band met een eerbetoon van het repertoire van Herman Brood, en op 26 april (de ‘Nacht van Oranje’) heeft Nikki’s een DJ en dan speelt eveneens een tribute-band: Doe Maar de Dijk. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dat een onvervalste avond met Nederpopklassiekers. Ook later dit jaar blijft Nikki’s regelmatig DJ’s en bands uitnodigen.

Grand Café Nikki’s
Kerkplein 23, Dalfsen
Tel. 0529 – 467 161
info@nikkisdalfsen.nl
www.nikkisdalfsen.nl