Notariskantoren Vechtstede en DuretTrip fuseren: meer expertise, maar nog steeds laagdrempelig

Twee gerenommeerde notariskantoren in de regio gaan fuseren. Vechtstede Notarissen, met vestigingen in Dalfsen en Hardenberg, en DuretTrip Notarissen uit Zwolle gaan samen verder onder de naam Vechtstede Notarissen. Met drie vestigingen in een groot werkgebied neemt de slagkracht van beide kantoren toe.

Met acht notarissen en bijna zestig collega’s is Vechtstede Notarissen uitgegroeid tot een van de grotere notariskantoren van het land. “Naast de algemene notariële werkzaamheden hebben we nu voor ieder specialisme een expert in huis”, aldus mede-eigenaar en kantoordirecteur Hilde Huijgen. Haar collega, notaris Rogier Lukas, zegt over de fusie met DuretTrip: “We kennen elkaar al langer, werkten af en toe al samen en hebben een vergelijkbare, informele bedrijfscultuur. We passen bij elkaar.”

Verschillen zijn er ook, maar juist daardoor vullen beide partijen elkaar goed aan. “Onze organisatie is een stuk groter dan die van DuretTrip, maar wij zaten tot voor kort niet in een grote stad”, aldus Rogier. “Onze werkregio’s vullen elkaar aan. Nu ontstaat een organisatie die notariële diensten van hoge kwaliteit kan leveren in een groot gebied. Voor beide partijen is dat een toegevoegde waarde.”

‘We blijven laagdrempelig’

“Daarnaast kunnen we als grotere organisatie nog meer specialiseren”, aldus Hilde. “We onderscheiden ons door ons hoge kennisniveau, waardoor we ons ook meer kunnen richten op de groot-zakelijke markt. En door onze omvang kunnen we grote projecten adequaat en snel oppakken. We vinden het belangrijk dat we laagdrempelig en toegankelijk blijven. Op alle drie vestigingen heerst een informele sfeer die goed past bij onze klanten. We gaan voor duurzame en vertrouwelijke relaties, zodat we goed kunnen adviseren en meedenken.”

Rogier: “We hebben altijd de uitstraling gehad dat je zó even bij ons kunt binnenlopen als je vragen hebt. Dat is bij DuretTrip niet anders. We kennen onze klanten persoonlijk en dat willen we graag zo houden, ook in de nieuwe, grotere organisatie.”

De huidige klanten gaan dan ook niets merken van de fusie. Ze houden dezelfde contactpersoon en ook alle vestigingen blijven open, op dezelfde plek. Hilde: “Iedereen blijft bij ons werken. Door onze samenwerking kunnen we ook grote projecten eenvoudig in teamverband oppakken. Zo verbeteren we onze continuïteit en dienstverlening.”

Het samengaan van beide kantoren betekent vooral een uitbreiding van hoogwaardige kennis en aanvulling van de specialismen. “Dat is ook nodig, want het notariaat krijgt een steeds belangrijker functie in het rechtsverkeer”, weet Rogier. “Er komt steeds meer regelgeving op allerlei terreinen, die goed bewaakt moet worden. Daarom moet de kwaliteit van de dienstverlening omhoog.”

Kortom, klanten kunnen nu met ieder vraagstuk bij Vechtstede Notarissen terecht. “Want notariële zaken worden steeds complexer”, benadrukt Hilde.

“Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouwprojecten, begeleiding van ondernemingen, fiscale vraagstukken en familie- en erfrecht. Een specialist maakt dan het verschil.” Rogier vult aan: “Het draait in dit vak altijd om vertrouwen en goed relatiebeheer. Klanten willen zekerheid bij notariële zaken. Die kun je nog beter borgen als je een stevige organisatie hebt opgebouwd waarin alle noodzakelijke kennis en kunde voorhanden is.”

Vechtstede Notarissen
Kerkplein 26, Dalfsen
Tel. 0529 – 431 742
dalfsen@vechtstede.com
www.vechtstede.com