Nieuw cursusprogramma voor het najaar: Digitale cursussen in de Bibliotheek

Omgaan met computer en internet is tegenwoordig onmisbaar om mee te doen in de samenleving. De Bibliotheek Dalfsen biedt allerlei cursussen voor het vergroten van digitale vaardigheden. De cursussen, workshops, informatiebijeenkomsten en vragenuurtjes worden gegeven in de bibliotheekvestigingen in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst, en zijn geheel gratis om te volgen.

Steeds meer organisaties gaan ervan uit dat ze iedereen in de samenleving kunnen bereiken via internet. Digitale vaardigheden zijn dus hard nodig om bij te blijven en mee te doen in de maatschappij. De Bibliotheek organiseert samen met SeniorWeb en Saam Welzijn een uitgebreid cursusprogramma. Hieronder vind je een (heel!) kleine selectie.

Klik & Tik voor de tablet is de cursus voor mensen die nog niet veel met een tablet hebben gewerkt en graag veilig op internet hun weg willen vinden. Deelnemers moeten een eigen tablet meenemen.

Fotoboek maken is een workshop waarin je een prachtig fotoboek samenstelt en laat drukken. De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.

Online bankieren is veilig, snel en niet meer weg te denken. Wie met meer zelfvertrouwen zijn geldzaken online wil regelen, is welkom bij deze tweedelige workshop.

Op 9 november geeft filosoof Bas Haring een lezing in de Grote Kerk in Dalfsen. Zijn nieuwste boek is Kunstmatige intelligentie is niet eng. Laat je inspireren!

Kom langs bij het Infopunt voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Of bezoek een Digitaal Vragenuurtje voor deskundige hulp, uitleg en advies over alles wat je wilt weten over computers, internet, tablets, smartphones en E-books.

Er is nog veel meer! Het gehele aanbod aan cursussen en alle andere informatie over de Bibliotheek vind je op www.bibliotheekdalfsen.nl.

De Bibliotheek vergroot je wereld

In de Bibliotheek kunnen jong en oud terecht om te lezen, te lenen en nieuwe dingen te leren. Taal, bijvoorbeeld. Als je leest, ontdek je telkens iets nieuws. Hoe meer je leest, hoe meer je te weten komt, en hoe meer je over van alles en nog wat gaat nadenken. Dat hebben we elke dag nodig. De wereld waarin we leven is ingewikkeld genoeg.

Taal is overal, dus je moet overal kunnen lezen. Op straat, op je werk, in een boek, en ook in winkels, op je telefoon of op de computer. En als je in de samenleving wilt meedoen, heb je ook digitale vaardigheden nodig. In de Bibliotheek vind je alles wat je nodig hebt voor je taal- en digitale ontwikkeling. Er zijn cursussen, maar ook bijvoorbeeld workshops over digitale techniek in het Maakpunt. Met elke taalvraag kun je terecht bij het Taalpunt. De Bibliotheek vergroot je wereld! Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl voor meer informatie.