Provak Schutte en Schildersbedrijf Eikelboom werken samen in verfproducten en -diensten

Provak Schutte en Schildersbedrijf Eikelboom gaan samenwerken bij het aanbieden van verfproducten en -diensten. De twee Dalfser bedrijven hebben elkaar gevonden en presenteren gezamenlijk een uniek totaalplaatje op het gebied van verf en behang.

“We werkten al wat langer samen, bijvoorbeeld doordat ik verf bij Provak kocht en zij me inschakelden als een klant bijvoorbeeld behang wilde laten plakken”, vertelt ondernemer Arjan Eikelboom. “Mijn visitekaartjes liggen al een tijd in de winkel.” Provak heeft op zijn beurt al geruime tijd een eigen verfmengmachine, waarmee vrijwel alle kleuren en kleurgradaties kunnen worden gemaakt. “Maar we wilden eigenlijk meer doen met onze verfafdeling”, aldus bedrijfsleider Aad van Loenen. “Door meer producten aan te bieden, maar ook door onze service te verruimen.”

Beide partijen wilden het meteen goed aanpakken. De verfhoek bij Provak, nabij de entree en verkoopbalie, is nu ruimer opgezet en toont naast een scala aan verfblikken van bekende merken ook behangboeken en stalen. Zo kunnen klanten goed zien welke kleuren en dessins goed bij elkaar passen, zodat ze een afgewogen keuze kunnen maken.

Interieurstyliste

Daar blijft het niet bij, want Eikelboom heeft met de Dalfsense Ruth Bouwmeester een zelfstandig interieurstyliste in huis gehaald die klanten kan adviseren en begeleiden bij de aankoop en desgewenst ook bij de verdere uitwerking in de eigen woning.

“Ook Ruth kennen we al langer”, zegt Aad van Loenen, “maar de samenwerking krijgt nu een veel steviger basis. We kunnen hierdoor echt een totaalplaatje bieden, met name voor klanten die een grote verbouwing of een totale metamorfose van het interieur voorbereiden.” Wie de tijd wil nemen voor een goed advies, kan bij Provak in overleg een tijdstip afspreken voor een uitgebreid gesprek, waarbij ook stalen van behang en verf uitgebreid aan bod komen. Hierbij kan zowel Arjan Eikelboom als Ruth Bouwmeester betrokken worden – en natuurlijk ook beiden.

De nieuwe opzet is de afgelopen maanden voorbereid, onder meer door een herinrichting met nieuwe stellingkasten.

Vanaf deze maand – september – krijgt de samenwerking zichtbaar gestalte. Beide bedrijven presenteren zich met deze nieuwe aanpak ook op beurzen in de regio: de Beurs Nieuwleusen (van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 oktober in kulturhus De Spil), de Damitobeurs Dalfsen (van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 maart 2024).

“Het is een mooie van samenwerking waar we allebei voordeel van hebben”, aldus Arjan Eikelboom. “En niet in de laatste plaats ook onze klanten. “We kunnen nu gezamenlijk een totaalpakket aanbieden waarmee we de klant volledig kunnen ontzorgen. Waarbij deze zelf de keuze kan maken: of zelf aan de slag met de aangekochte materialen, of het door ons laten uitvoeren.”