Ook dit jaar weer vuurwerkverkoop bij Provak Schutte/LMB van der Stouwe

Ook dit jaar biedt Provak Schutte/LMB van der Stouwe weer een gevarieerd assortiment van veilig kwaliteitsvuurwerk. Eind december vindt de verkoop plaats vanuit de vestiging van LMB van der Stouwe aan de Welsummerweg 19. Het assortiment van de vuurwerkspecialist omvat onder meer flowerbeds, cakes, pakketten, kleine knallers en siervuurwerk.

Eigenlijk valt het bedrijfsleider Aad van Loenen mee dat er eind 2023 nog steeds vuurwerk verkocht mag worden. “Een paar jaar geleden gingen er in de politiek steeds meer stemmen op voor een gedeeltelijk of zelfs algeheel vuurwerkverbod”, zegt hij. “Er zijn weliswaar nieuwe regels en beperkingen van kracht geworden, maar het ziet ernaar uit dat we de komende jaarwisseling in elk geval nog met vuurwerk mogen opluisteren.”

Nadat eind september de eerste grote voorraad F2-vuurwerk is ingekocht, houdt Provak Dalfsen de ontwikkelingen voortdurend in de gaten. Onder meer via de nieuwsbrieven van de stichting VuurwerkCheck, een organisatie met zo’n 800 leden die legaal siervuurwerk verkopen. Die volgt het nieuws rond vuurwerk op de voet, zowel landelijk als plaatselijk. “Want er kan altijd wat veranderen”, weet Aad. “De landelijke politiek heeft een vuurwerkverbod controversieel verklaard. Er mogen dus geen ingrijpende besluiten over worden genomen. Maar TNO kan besluiten om sommige artikelen alsnog te schrappen voor verkoop. Daarnaast kunnen gemeenten, net als vorig jaar, ook zelf besluiten nemen over een vuurwerkverbod. In sommige steden is al een geheel of gedeeltelijk vuurwerkverbod van kracht.”

Daarom koopt Provak Dalfsen de laatste jaren wat voorzichtiger in. “Maar we kunnen wel snel schakelen als blijkt dat de vraag groter is dan we verwachten. Onze leverancier in Veenendaal heeft ook een depot net over de grens in Duitsland. Indien nodig kunnen extra bestellingen in de verkoopperiode twee keer per dag binnen enkele uren geleverd worden.”

Vuurwerkverkopers moeten aan allerlei eisen voldoen met betrekking tot veiligheid en opslag. Ook moeten medewerkers cursussen volgen en certificaten behalen om op de hoogte te blijven. Om de veiligheid verder te verhogen geeft Provak Dalfsen een formulier met tips mee aan kopers. Hierop staat precies uitgelegd hoe je vuurwerk zo veilig mogelijk afsteekt.

Sinds december 2020 mag er voornamelijk nog siervuurwerk verkocht worden, zoals de populaire cakes, compoundboxen, grondbloemen en fonteintjes. “De belangstelling voor vuurwerk is onverminderd groot”, merkt Aad van Loenen elk jaar weer. “Mensen zijn nog steeds bereid om best veel geld uit te geven voor mooi siervuurwerk. We hebben dan ook weer veel in huis, onderverdeeld in drie productlijnen: twee professionele series en een budgetlijn.” De vuurwerkverkoop vindt plaats op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december, van 8.30 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur. Uitsluitend bij LMB van der Stouwe aan de Welsummerweg. Het worden feestelijke dagen, met aangeklede extra’s en versnaperingen. Ook carbid blijft in de verkoop. “Carbidschieten blijft vooral in deze regio een mooie traditie, waar nog steeds veel belangstelling voor is.”

Bestellen via kan vanaf 15 november op
www.devuurwerkwinkel.nl/dalfsen.
Er is een vroegboektarief, dat doorloopt tot net voor de kerstdagen.

Provak Schutte – LMB vd Stouwe
Welsummerweg 19, 7722 RP Dalfsen
Tel. 0529 – 431 392
www.dalfsen.devuurwerkwinkel.nl/