Ruim een half jaar geleden streek Op Stok Vlees en Kip neer in de Prinsenstraat in Dalfsen. Wat begon als een sprong in het diepe van drie werkende moeders met ervaring in de slagersbranche is inmiddels uitgegroeid tot een vertrouwd adres voor wie houdt van goed vlees, eerlijke smaken en een persoonlijke benadering. De winkel ademt vakvrouwschap en warmte uit en wie er binnenstapt zal onder de indruk zijn van het zeer gevarieerde aanbod.
“Wij zijn inmiddels ruim een half jaar bezig en we zien dat vleesliefhebbers uit de regio ons steeds beter weten te vinden,” vertelt initiatiefneemster Esther Goeman terwijl ze even tijd neemt tussen de bedrijvigheid door. “Er komen steeds meer bestellingen en er zijn steeds meer mensen die van ons horen of gewoon nieuwsgierig even binnenlopen.”
Het beeld dat sommige klanten in eerste instantie hadden, dat het hier alleen om kip zou gaan, blijkt snel achterhaald zodra ze de winkel betreden. “Wij hebben een toonbank van bijna acht meter en die is van links tot rechts gevuld met rund-, varkensvlees en kip.” Het brede aanbod is een bewuste keuze. Esther en mede-initiatiefnemers Froukje en Annemarie kiezen hun leveranciers zorgvuldig uit en letten op dierenwelzijn, voeding en de manier waarop dieren opgroeien. “Wij halen onze producten waarvan wij weten dat ze op de juiste manier gevoed en opgegroeid zijn. Dat is positief dierenwelzijn, en dat proef je absoluut terug in de kwaliteit van het vlees.” Naast de kwaliteit is ook variatie belangrijk. De drie vrouwen bereiden zich tijdig voor op het komende seizoen of feestdagen. Recepten uit de streek of uit grootmoeders keuken krijgen een plek naast smaken die ze ontdekken tijdens een etentje of zelfs op vakantie. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en ideeën. We proberen marinades en recepten uit, niet alleen in de winkel maar ook thuis in onze eigen keuken. Soms komen we onderweg iets tegen dat wij graag willen delen en dan krijgt het een plaats in de toonbank.”

Die nieuwsgierigheid en drang tot vernieuwen zie je terug in het aanbod. In de zomer draait het onder andere om barbecue en borrelplanken, terwijl in de herfst en winter stoofvlees, gourmet en eigen gemaakte kiprollades hun weg naar de toonbank vinden. “Dat hoort gewoon bij de tijd van het jaar. En klanten vinden het fijn dat we daarin meedenken. We geven ook graag advies over bereiding, zodat je thuis echt iets lekkers op tafel zet.”
Op Stok Vlees & Kip is er niet alleen voor de dagelijkse maaltijd. Ook voor feestelijke gelegenheden is er een breed aanbod. Hapjespannen met warme en koude gerechten zorgen voor gemak bij verjaardagen of jubilea. Daarnaast maken de vrouwen borrelplanken en geschenken pakketten. Zo is er een ‘klassieke’ Blauwe Bogen plank met bijvoorbeeld ham en grillworst, of een luxere variant met mediterrane smaken zoals Parmaham en olijven.
De drukte neemt intussen alleen maar toe. Daarom is er versterking bij, zodat de winkel nu ook op zaterdag open is. “Dit is vanaf de start al een wens. We kunnen een nog breder publiek blij maken met kwaliteitsvlees, vleeswaren en in de weekenden verse filet American.”
Als u in de winkel vermeld dit stuk te hebben gelezen, zult u worden getrakteerd op 1 van de lekkernijen uit de toonbank.
Op Stok Vlees en Kip is gevestigd aan de Prinsenstraat 33 te Dalfsen. Tel. 06 398 899 28. www.opstokvleesenkip.nl en te volgen op facebook en instagram.
Op stok, vlees en kip
Prinsenstraat 33, Dalfsen
Tel. 06- 39889928
contact@opstokvleesenkip.nl
www.opstokvleesenkip.nl