Perfecte trouwdag vraagt om professioneel én persoonlijk kapsel

Het moet in de meeste gevallen nog altijd de belangrijkste dag uit het leven worden: de trouwdag. Het vraagt om voorbereiding en een professionele aanpak. Ook wat betreft het kapsel en de make-up. Salon Images is voorbereid op de trouwperiode bij uitstek, het voorjaar.

Het voorjaar lonkt en daarmee ook de tijd vanaf welke er meer getrouwd wordt. Een populaire trouwdatum blijkt 06-06-2020 te zijn. Bij Salon Images in Nieuwleusen zijn ze daar helemaal op voorbereid. Eigenaresse Sabine Versteeg: “We dragen graag een steentje bij aan de styling van de meest perfecte dag van het leven met het kapsel en de make-up die het beste bij de persoonlijkheid van de bruid past.”

Trouwen doen we nog in groten getale, alhoewel het aantal mensen dat jaarlijks in het huwelijksbootje stapt wel dalende is. In 1950 werden er 83110 huwelijken gesloten. In 2018 waren dat er 64315. “Dat neemt niet weg dat wij regelmatig de make-up en het haar van bruidjes doen,” vertelt de master stylist.

“Met name de maanden april, mei, juni en september, oktober zijn trouwmaanden. Het hele team van Salon Images vindt dat ontzettend leuk. We hebben in de loop der jaren onze kennis op het gebied van het stylen van bruiden geprofessionaliseerd.” Dat is maar goed ook want volgens Sabine kunnen toekomstige bruiden behoorlijk veeleisend zijn. “Dat vinden we niet erg. We begrijpen heel goed dat het de mooiste dag van je leven moet worden. Dan ga je voor perfectie.”

We gaan mee in hun wensen, maar zeggen het ook als het niet kan

Voordat een bruid voor haar trouwdag gekapt wordt, is er weken eerder al een kapsel uitgeprobeerd, inclusief de make-up. “De dames komen vaak binnen met een idee, een foto van een specifiek kapsel of van een bruidje dat ze hebben gezien. Zo willen ze er uitzien op hun trouwdag. Wij gaan daar natuurlijk in mee, maar zijn wel realistisch. Als iets niet kan, zeggen we dat ook. Sommige kapsels zullen na een halve dag minder goed gaan zitten. Dat wil je niet. Ook het weer speelt een rol, alhoewel je dat natuurlijk niet altijd voor kan zijn. Als iemand echter in oktober trouwt zal het weer vochtiger zijn dan in de zomer. Met veel vocht in de lucht blijft ook niet ieder kapsel zitten zoals het moet zitten. Dan gaan we net zolang experimenteren tot we iets creëren dat helemaal naar tevredenheid is én urenlang mooi blijft zitten.”

Vooraf wordt het kapsel dan ook niet alleen afgestemd op het plaatje dat de klant meebrengt, maar vooral op de persoonlijkheid, de jurk en de tijd die ervoor staat. “Daarom organiseren we een proefmoment. Dan weten we exact wat er kan en niet kan, en hoeveel tijd dat vraagt. Op de grote dag kunnen we dan alles goed op elkaar afstemmen. Zowel de styling van het kapsel als de make-up. De dames hoeven daarvoor niet naar een schoonheidsspecialist. Wij bieden het hele pakket.”

Ik word blij van het eindresultaat

Op dit moment is het haar los een trend als het om de bruid gaat. Tien jaar geleden werd het vaak opgestoken. “Het is inderdaad mode-afhankelijk, maar zoals gezegd stemmen we het vooral ook af op de persoonlijkheid. Het moet niet alleen goed zitten, maar ook goed voelen. Je moet jezelf kunnen zijn.”

Behalve de bruid worden ook vaak het haar en de make-up van de moeder, zus of vriendin gedaan en in sommige gevallen zijn er bruidsmeisjes. “Dat laatste komt steeds minder vaak voor, maar is wel erg leuk. In alle gevallen gaat het om het totaalplaatje. Als het eindresultaat is wat de bruid voor ogen heeft, word ik daar heel blij van.”

Salon Images kan zich, behalve voor komend voorjaar, ook vast opmaken voor een datum in het najaar die dit jaar het meest populair blijkt te zijn als het om trouwen gaat: 10-10-2020. Wie plannen heeft voor volgend voorjaar, moet snel zijn als het aankomt op de datum vrijdag 21-05-2021. Ook dat belooft volgens de experts een drukke trouwdag te worden.

Salon Images
Burgemeester Backxlaan 3, Nieuwleusen
Tel. 0529 – 426 615
info@salonimages.nl
www.salonimages.nl