Rc Panels is een bedrijf dat kansen biedt

Reageren op een vacature bij een bedrijf dat je niet of nauwelijks kent, is vaak lastig. Rowdy Pijnacker werkt bij Rc Panels, een bedrijf dat veel vacatures heeft en ook open sollicitaties niet uit de weg gaat. We vroegen hem hoe het is het om voor dit moderne bedrijf te werken. “Je krijgt hier kansen.”

“Bij Rc Panels kijken ze niet naar leeftijd, maar naar talent,” vertelt de 45-jarige Rowdy Pijnacker. Als uitzendkracht kwam hij zo’n drie en een half jaar geleden bij het bedrijf binnen en inmiddels werkt hij er in vaste dienst, als meewerkend sectiecoördinator. “Het is een fijn bedrijf waarbij leidinggevenden vooral focussen op de competenties van de medewerkers en aan de hand daarvan iemand een juiste werkplek geven in de fabriek.” Sinds 2017 is Rc Panels een spil in de bouwsector, een bedrijf dat bijdraagt aan innovatieve geveloplossingen voor de renovatie en nieuwbouwmarkt. In 2050 moeten immers Nederlandse woningen energieneutraal zijn.

Rc Panels, dé fabriek van de toekomst Rc Panels is, zoals Rowdy het noemt, ‘dé fabriek van de toekomst’. “Rc Panels creëert onder andere gevelelementen om woningen energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken. We maken eigenlijk de schil van zo’n woning. Dat is heel erg actueel en vernieuwend. Daarbij betrokken zijn en meegaan in die ontwikkelingen, vind ik prachtig.”

“Ik werk fulltime en heb heel afwisselend werk. begeleid jonge medewerkers, zorg dat iedereen op de goede plek staat en dat producten op tijd en zo goed mogelijk klaar staan voor transport. Ik wil zo veel mogelijk allround zijn.” Een kink in de kabel deed zich een jaar geleden bij Rowdy voor toen zijn knieën versleten leken. “Ik ben op mijn veertiende begonnen met werken. Ik was jarenlang vloerenlegger, volgde mijn vader op. In die tijd waren er nog niet zulke goede kniebeschermers met als gevolg dat het vorig jaar echt misging.” Rowdy zit in een traject van onderzoeken om te kijken wat er met zijn knieën nu werkelijk mis is en wat eraan gedaan kan worden. “Ik krijg alle support van mijn werkgever. Als het nodig is, doe ik minder belastend werk en ze denken echt met me mee. ‘Pak je pauze’, zeggen ze dan.”

Je moet als medewerker flexibel zijn
Rowdy heeft ook nog wel een kritische noot: “Rc Panels is een bedrijf in ontwikkeling. Daar moet je als werknemer van houden. Systemen kunnen veranderen. Er wordt flink geïnvesteerd in innovatie en dat brengt soms aanpassingen met zich mee. Het betekent dat je als medewerker flexibel moet zijn.” Voor hem maakt dat het werk juist interessant. “Bovendien maak je hier als uitzendkracht een goede kans op een vaste baan. Waar maak je dat nog mee? Ik kreeg na anderhalf jaar een vast contract. Toen was ik echt op mijn plek. Het is fijn als je die kans krijgt. Leidinggevenden kijken echt wáar je jouw kwaliteiten kwijt kunt. Kom je misschien binnen als medewerker logistiek en blijk je veel beter te zijn in de kozijnmontage, dan kun je worden overgeplaatst, en krijg je daar je kansen.”

Rc Panels
Constructieweg 1, Lemelerveld
Tel. 0546-56590
info@rcpanels.nl
www.rcpanels.nl