Dalfsenaren nemen Thermen Zuidwolde over: Een uitgebreide sauna met vele pluspunten

Goed bereikbaar vanuit Dalfsen, vanuit Balkbrug net over de provinciegrens, ligt Sauna Thermen Zuidwolde. Een ruim opgezette sauna met een grote buitentuin vormt hier een oase van rust en ontspanning. De link met Dalfsen is sinds kort versterkt: Robbin van den Heuvel en Erik Moes, sinds 2013 de eigenaren van camping Starnbosch, namen Thermen Zuidwolde onlangs over en (her-)openden begin april de deuren.

De herstart volgt na een eerder faillissement. Robbin en Erik zijn vastbesloten om er een succes van te maken. Voor henzelf is de aankoop van de sauna een logische stap. “Naast Starnbosch zochten we een nieuwe uitdaging”, vertelt Erik. “Maar wel eentje die goed te combineren is met onze camping. Daar is het ’s zomers altijd heel druk, terwijl de hoogtijdagen voor de sauna meer in de winter en het voor- en najaar liggen. Daardoor vullen ze elkaar goed aan. Ook de personele bezetting kunnen we zo het gehele jaar op peil houden.” In een verbouwde boerderij die dateert uit 1854 bevinden zich onder meer de receptie, het restaurant, de keuken, kantoren, de kleedruimten en technische voorzieningen en een saunagedeelte met onder meer stoombaden. Het buitenterrein omvat een wandeltuin, een ligweide, verscheidene sauna’s, een zwembad en een bubbelbad. Het hele complex omvat bijna 16.000 vierkante meter.

“We hebben een berkensauna, een Turks stoombad, een infraroodsauna, de grootste opgietsauna van het noorden en – onze meest bijzondere attractie – een weidse grotsauna”, zo somt Erik de pluspunten van Thermen Zuidwolde op. Robbin: “We hebben dagelijks vanaf 12.00 uur zes opgietingen, steeds op vaste tijden.” De tuin is ruim van opzet, met wandelpaden en diverse bruggetjes, waardoor het een beetje aan Giethoorn doet denken. “En met Jut en Jul zwemmen er zelfs twee levende kuifeenden in de vijver.” Daarnaast heeft Thermen Zuidwolde nog een uitgebreid restaurant en een afzonderlijke relaxruimte, en verschillende ruimtes waar ook massages worden aangeboden.

De sauna blijkt tot dusver vooral aantrekkelijk voor bezoekers uit de omliggende gemeenten. “Maar we denken dat we ook voor Dalfsenaren zeer toegankelijk zijn. Vanuit de verschillende kernen kun je hier binnen twintig minuten tot een half uur zijn”, zegt Erik Moes. Om meer bezoekers aan te trekken, zijn de tarieven verlaagd. Bezoekers kunnen kiezen voor een arrangement van vier, vijf of zes uur – waarbij dat uurtje extra bijna niets kost – en een dagtarief. Daarnaast zijn de lunches, diners en borrelhapjes gunstig geprijsd.

Naast de verlaagde prijzen kent Sauna Therman Zuidwolde nog een andere opmerkelijke toevoeging: de invoering van een badkledingdag. Erik: “Iedere woensdag kunnen bezoekers bij ons gekleed naar de sauna. Hiermee hopen we de drempel wat te verlagen en een nieuwe doelgroep aan te boren. Sommige mensen gaan nu eenmaal niet zo snel uit de kleren, terwijl een saunabezoek voor een brede doelgroep aantrekkelijk kan zijn.”

Sauna Thermen Zuidwolde
Ommerweg 47, 7921TB Zuidwolde
Tel. 0528 – 441 989
info@sauna-zuidwolde.nl
www.sauna-zuidwolde.nl