Kom kijken in de showroom van Klok Dakkapellen en ervaar de ruimtewinst en de voordelen van een dakkapel

Klok Dakkapellen staat in de wijde regio bekend als dé specialist op het gebied van dakkapellen. Het bedrijf uit Nieuwleusen heeft zich helemaal toegelegd op dit specifieke onderdeel. De medewerkers kunnen deze geheel op maat maken. Niet alleen qua formaat en pasvorm, maar ook qua kleur, stijl en afwerking. “Het mooiste is als de dakkapel een eenheid vormt met de woning”, zegt adviseur

Jan-Paul van ’t Veen. “Zodat het lijkt alsof hij er niet later op geplaatst is, maar gelijktijdig met de bouw gerealiseerd is.”

Jan-Paul en collega Robin Schrooten weten waar ze het over hebben. Ze sommen de voordelen van een dakkapel moeiteloos op: “Je maakt optimaal gebruik van de ruimte in je huis. Je vormt je zolder om tot een volwaardige leefruimte. Maar ook op de eerste verdieping kan een dakkapel zorgen voor een extra slaapkamer, hobbykamer, kantoor of zelfs badkamer. De verbeterde isolatie maakt je woning duurzamer en reduceert geluid van buiten. Daarnaast is een dakkapel altijd een goede investering in je woning. Die wordt meer waard, waardoor deze investering zichzelf altijd terugverdient.”

Klok Dakkapellen kan dan ook bogen op jarenlange ervaring. De grootvader van de huidige eigenaar Arjan Klok startte in 1941 Bouwbedrijf Klok in Balkbrug. Rond 2000 besloot Arjan zich geheel te richten op dakkapellen en paste daar de bedrijfsnaam op aan. Enkele jaren later verhuisde het bedrijf van Balkbrug naar Nieuwleusen, waar aan de Rollecate – parallel aan de N377 en dus vanuit alle richtingen goed bereikbaar – zowel de showroom als de werkplaats te vinden zijn. De werkplaats werd in 2022 uitgebreid met een zagerij.

Showroom en werkplaats

Die twee bedrijfsonderdelen vormen een twee-eenheid. Alle dakkapellen worden geheel volgens de wensen van de klant prefab vervaardigd in de ruime werkplaats aan de achterzijde van het pand. Daarna worden ze als totaalpakket altijd binnen één werkdag geplaatst en wind- en waterdicht opgeleverd. Met in totaal zo’n vijftig medewerkers plaatst Klok op jaarbasis ruim duizend dakkapellen in de wijde regio.

“Onze dakkapellen hebben een luxere uitstraling dan gemiddeld”, zegt Robin Schrooten. “Onze kracht is dat we tot in detail inspelen op de wensen van de klant. Doordat we zelf produceren, kunnen we de ook een snelle levertijd van zo’n zeven tot tien weken garanderen.”

Een bezoek aan de showroom biedt inzicht in alle mogelijkheden van breedtes, hoogtes, raampartijen en materialen. Plus eventueel aanvullende voorzieningen als airco’s, binnenzonweringen en rolluiken. Ook krijg je informatie over isolatiewaarden. De meeste dakkapellen zijn van kunststof: Keralit of Trespa. Ook dakkapellen met een stalen afwerking komen steeds meer in trek.

Klok Dakkapellen legt niet voor niets de nadruk op de ruime, maar toch huiselijke showroom, met een opstelling van twaalf uiteenlopende dakkapellen. “Een dakkapel op maat bestel je bij voorkeur niet online”, zegt Jan-Paul. “Een bezoek aan onze showroom heeft echt meerwaarde. We geven tekst en uitleg en nemen je mee in de beleving. Je kunt alles zien en voelen, en ontdekken hoeveel ruimtewinst een dakkapel oplevert en wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld een inbouwkast. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de werkplaats en met eigen ogen zien hoe onze dakkapellen gemaakt worden, inclusief de duurzame isolatiematerialen die we gebruiken. De isolatiewaarde van onze dakkapellen betreft een Rc waarde van 5.0 voor de wanden en begint met een Rc waarde van 6.0 voor de dakplaten, conform de eisen van het Bouwbesluit.”

Robin voegt eraan toe: “Natuurlijk gaan onze adviseurs altijd ook bij de klant langs om te kijken hoe de dakkapel het beste kan worden ingepast. Want we leveren altijd maatwerk. Elke dakkapel is uniek.” Aan de hand van de inmeetgegevens wordt de maatvoering exact afgestemd, evenals de kleuren en het materiaalgebruik.

Klok geeft standaard vijftien jaar garantie op elke dakkapel. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen servicedienst en maakt men steeds meer werk van duurzaam hergebruik van materialen.

De showroom is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en 13.00-17.00 uur. Wel wordt aangeraden vooraf een afspraak te maken, zodat er met zekerheid een adviseur aanwezig is. Dat kan telefonisch of via het afspraakformulier op de website.

Ervaringen van klanten

De ervaringen van klanten op recensie-sites spreken boekdelen. Een greep uit de reacties: “Een gastvrije ontvangst en duidelijke uitleg”, “Complimenten voor de afwerking en plaatsing”, “Vaklieden die weten waar ze over praten” en “De montageploeg is vriendelijk, correct en denkt met je mee”.

“Dat zijn de mooiste en eerlijkste reacties die je kunt krijgen”, zegt Jan-Paul in ’t Veen. Daar doen we het voor, en we zullen er alles aan doen om de tevredenheid zo hoog mogelijk te houden.”

Klok Dakkapellen
Rollecate 69, Nieuwleusen
Tel. 0523 – 656 881
info@klokdakkapellen.nl
www.klokdakkapellen.nl