Duurzaam verbouwadvies: jouw weg naar energiezuinig wonen
Een duurzame verbouwing is meer dan het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van spouwmuren. Iedere verbouwing of renovatie van een woning heeft unieke kenmerken. Jouw persoonlijke wensen spelen daar ook een grote rol in. Als energieadviseur begrijpt Gerwin Nijboer dat als geen ander. Met duurzaam verbouwadvies zorgt hij ervoor dat jouw verbouwing niet alleen milieubewust, maar ook efficiënt, volgens wet- en regelgeving én rendabel is.
Duurzaam (ver)bouwen of renoveren
Geen woning of verbouwing is hetzelfde. Juist daarom geloofd Gerwin in een maatwerk verbouwplan. “Ik begeleid woningeigenaren die duurzaam willen verbouwen of een huis compleet willen renoveren. Stap voor stap doorlopen we samen het proces, zodat je niet alleen voldoet aan de vele complexe wet- en regelgeving, maar ook maximaal profiteert van beschikbare subsidies en financieringsregelingen.” Om inzicht te krijgen in jouw verbouwplannen start Gerwin met een nulmeting. “Samen bespreken we de huidige situatie, jouw wensen en het uiteindelijke beoogde doel. Om een woning te transformeren naar een energieneutraal of zelfs nul-op-de-meter huis zijn er legio mogelijkheden beschikbaar. Welke bij jouw huis, behoeften en budget passen, verschilt nogal”, legt hij uit.
Duurzaamheid levert steeds meer op
Het grotere plaatje tijdens een verbouwing of complete renovatie vraagt om berekeningen, vergunningen en isolatiewaardes. Bij Gerwin kun je terecht voor iedere stap in jouw verbouwproces. Zijn kennis en kunde reikt verder dan energielabels en warmteverliesberekeningen. Hij begeleidt je optimaal, zodat jij geen enkele financiële kans mist. “Of het nu gaat om een ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) subsidieaanvraag of lokale gemeentesubsidie, ik zorg ervoor dat je aanspraak kunt maken op de beschikbare middelen. Ook adviseer ik je met veel plezier bij de keuzes voor milieuvriendelijke materialen, zodat je niet alleen bespaart op energie maar ook bijdraagt aan een schonere planeet”, vertelt
Gerwin.
Ongekend veel opties
Van vloer- tot dak-, glas- of spouwmuurisolatie. Van luchtinfiltratie tot ventilatie en verkoeling. Van warmteopwekking en -terugwinning tot juist warmtewering. Iedere manier om te verduurzamen biedt ongekend veel materiaalopties met een (hoog) kwaliteitsverschil. Duurzame materialen krijgen meer subsidie dan standaard grondstoffen. Bovendien zijn er nationale regels voor materiaalsoorten, die grote invloed op een energielabel of het verkrijgen van een subsidie hebben. Gerwin kent al deze termen en materiaalverklaringen. Hij weet exact of je wel de juiste keuzes maakt.
Voorkom mosterd na de maaltijd
Het hele proces van een duurzame verbouwing of renovatie duurt soms wel een jaar. “Door al zo vroeg mogelijk aan tafel aan te schuiven, kan ik mosterd na de maaltijd voorkomen. Ook tijdens het bouwproces kom ik geregeld langs. Om foto’s te maken, geleverde materialen te controleren en zeker te weten dat datgene wat jij voor ogen hebt wordt behaald.”
Gerwins lokale aanwezigheid maakt zijn inzet compleet.Slechts een belletje is genoeg. “Er is altijd wel een gaatje in mijn agenda om bij jou thuis langs te komen. Met je mee te kijken, denken, je te adviseren of op weg te helpen. Ongeacht of je verbouwplannen hebt of al diep in het bouwstof zit.”
Meer weten over duurzaam verbouwadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op.
Eigen energielabel
Heideanjer 25, Dalfsen
Tel. 06 – 54 75 67 46
info@eigenenergielabel.nl
www.eigenenergielabel.nl