Helga Schuurman Schoenen & Podologie is van vele markten thuis

Helga Schuurman Schoenen & Podologie is van vele markten thuis. Niet alleen biedt de winkel in Nieuwleusen actuele schoenenmode, als podologe (voetkundige) heeft Helga Schuurman veel kennis in huis op het gebied van voetverzorging en aangepast schoeisel. Daarnaast heeft de winkel een uitgebreide sleutelservice. Schoenmaker Arjan Fossen kan vrijwel elke sleutel – handmatig of elektronisch, voor gebouwen en voor de auto – repareren en bijmaken. Een overzicht van de verschillende activiteiten.

Helga Schuurman Schoenen & Podologie is van vele markten thuis. Niet alleen biedt de winkel in Nieuwleusen actuele schoenenmode, als podologe (voetkundige) heeft Helga Schuurman veel kennis in huis op het gebied van voetverzorging en aangepast schoeisel. Daarnaast heeft de winkel een uitgebreide sleutelservice. Schoenmaker Arjan Fossen kan vrijwel elke sleutel – handmatig of elektronisch, voor gebouwen en voor de auto – repareren en bijmaken. Een overzicht van de verschillende activiteiten.

Schoenen volgens de laatste mode

Helga Schuurman Schoenen & Podologie volgt de laatste mode. Dit zijn de vijf belangrijkste trends voor de komende herfst en winter.

Schoenen met lakleer
Wil je een beetje opvallen? Dan zijn schoenen van lakleer een perfecte keuze. Ze maken iedere outfit net wat specialer en doen het ook goed tijdens de feestdagen. Bij Helga schuurman Schoenen en Podologie hebben we diverse modellen met een uitvoering in lak, zoals stoere boots, chique laarsjes of sneakers met lak-details.

Dierenprints
Dierenprints zijn momenteel super modieus. In kleding, maar zeker ook in schoenen. We hebben opvallende enkellaarsjes en sneakers in panter-, slangen- en zebraprints.

Bikerboots
Stoere leren enkellaarzen zijn helemaal ‘in’. Hoe grover, hoe beter! Draag ze bij een stoere outfit met een verwassen jeans en een oversized trui of maak ze juist vriendelijker door ze te combineren met een rok en een leuke blouse. Onze collectie omvat diverse modellen met uiteenlopende details. 

Printjes
Schoenen met een opvallende print zijn super trendy. Ook hiervan hebben we mooie modellen met prints in de collectie.

Sneakers
Sneakers zijn niet alleen erg praktisch en comfortabel, ze zijn dit najaar ook helemaal hip. Combineer een sneaker eens met een stoere of sportieve broek en je kunt zo naar een fotoshoot. We hebben ook mooie sneakers met een sleehak.

Voor welke trend ga jij dit najaar?

Podologie – voor een perfect passende schoen

Een schoen die optimaal past is niet alleen comfortabel, maar ook essentieel voor uw gezondheid. Volgens onderzoekers draagt ruim 80 procent (!) van de Nederlandse bevolking ‘verkeerde’ schoenen. Het vinden van passende schoenen wordt gecompliceerder door de verschillen in voeten. De één heeft platte, de ander weer holle voeten. De één heeft lastige tenen en de ander juist niet. Ook de pasvorm van verschillende merken varieert. Dat maakt het lastig om de juiste maat en pasvorm te vinden. In Nederland komen de Franse (38-39-40) en Engelse maten (5-5½-6-6½) het meest voor. Als je perfecte schoenen wilt dragen, moet je niet alleen de juiste lengtemaat weten, maar zeker ook de juiste breedtemaat. Wij verkopen schoenbreedte F ~ G ~ H ~ K ~ M en semi-orthopedische breedtematen. Voor mensen met speciale voeten heeft Helga Schuurman Schoenen en Podologie een ruime keuze. Laat uw voeten gratis in onze winkel opmeten voor de juiste lengte- en breedtemaat en ervaar ook hoe een perfect passende schoen aanvoelt.

Niet goed passende schoenen niet goed passen, leidt dat tot allerlei voetklachten: een branderig gevoel in de voorvoeten, zere tenen en/of blauwe teennagels. Maar verkeerd schoeisel kan ook leiden tot knie- of rugklachten. Heeft u moeilijke voeten? Dan zoeken we bij Helga Schuurman Schoenen en Podologie graag een paar goed passende schoenen uit, natuurlijk in de juiste lengte- én breedtemaat.

Alles in één

Podologie betekent letterlijk voetkunde. Wij richten ons op het voorkomen en behandelen van voetklachten en andere lichamelijke klachten die daaruit voorvloeien.

Helga Schuurman Schoenen en Podologie biedt ook steunzolen aan. Uw voeten worden volledig – in drie dimensies – opgemeten, waarna er afdrukken van worden gemaakt. In combinatie met persoonlijke gegevens en het klachtenpatroon wordt er een behandelplan opgesteld, waarna de steunzolen met de hand worden vervaardigd. De aangemeten steunzolen kunnen in verschillende schoenen gedragen worden en wij kunnen u direct adviseren welke schoenen het beste bij uw voeten passen.

Sleutels maken is onze specialiteit

Onze schoenmaker Arjan Fossen kan met zijn nieuwe computergestuurde sleutelmachine vrijwel zeker ook úw sleutels bijmaken. En dat allemaal klaar terwijl u wacht of winkelt (met uitzondering van kluissleutels en geprogrammeerde sleutels). Ook van gebroken sleutels kan snel een originele sleutel worden bijgemaakt.

Ook voor mooie oldtimers of klassieke auto’s kunnen wij meestal bijpassende sleutels bijmaken. Bent u nog bezig met een restauratie van uw auto en wilt u ook de sloten weer fijn werkend hebben, dan kunnen wij uw sloten nakijken, schoonmaken en indien nodig repareren.

Heeft u een autosleutel met transponder?
Transpondersleutels zijn vanaf midden jaren 90 ingebouwd om autodiefstal terug te dringen. Bijna elk merk auto heeft sindsdien een ingebouwde transponder, oftewel een startonderbreker.  Vrijwel elke fabrikant heeft een eigen merk en type. Meestal gaat het om de zogeheten secundaire versie van de transponders. Zodra de autosleutel binnen het bereik van het radarveld rondom het contactslot komt, moeten de twee transponders elkaar herkennen. Anders komt de brandstoftoevoer niet tot stand en start de auto niet. Daardoor is de hedendaagse autosleutel een complex onderdeel van de auto. Maar een specialist kan ze meestal wel degelijk namaken.

Auto- of huissleutel verloren?
Als u het sleutelnummer heeft, kan Arjan waarschijnlijk toch een nieuwe sleutel bijmaken. Als de behuizing kapot is, kan hij de elektronica overzetten naar een nieuwe behuizing. Dit bespaart een hoop kosten. Wie sleutels wil laten bijmaken, kan een afspraak maken met Arjan Fossen via tel. 06-50475354, of e-mail: wiedeschoenpast@hetnet.nl. Hij kan u precies vertellen wat er mogelijk is en tegen welke kosten. de mogelijkheden en de kosten zijn van uw merk autosleutel.

Helga Schuurman Schoenen & Podologie
Burgemeester Backxlaan 37-B, Nieuwleusen
Tel. 0529 – 481 429
www.helgaschuurmanschoenen.nl