Klok Dakkapellen: specialist in fraaie en efficiënte uitbreiding van je leefruimte

Een dakkapel is altijd een goede investering in je woning, weet Jan Paul van ’t Veen, adviseur bij Klok Dakkapellen in Nieuwleusen. “Je maakt optimaal gebruik van de vierkante meters in je huis. De zolder wordt een volwaardige leefruimte, een extra verdieping die geschikt is als slaapkamer, hobbykamer of kantoor. En je vermeerdert de waarde van je woning. Het is een bescheiden investering, die zich bij eventuele verkoop vrijwel altijd terugbetaalt.”

Waar het gemiddelde bouw- of aannemersbedrijf een dakkapel ‘er bij’ doet,
is Klok Dakkapellen een specialist op dit gebied. Als familiebedrijf (al meer dan 80
jaar) ontwikkelde Klok zich in Balkbrug aanvankelijk tot bouwbedrijf en -markt,
totdat de huidige eigenaar Arjan Klok zich volledig ging richten op dakkapellen. Met succes, want langzamerhand staat Klok in een groot deel van Nederland te boek als dé dakkapellenspecialist. Veel mensen kennen het bedrijf vanwege de zichtlocatie langs de N377, maar vanaf de provinciale weg is minder zichtbaar dat Klok Dakkapellen een middelgroot bedrijf is dat werk biedt aan 42 medewerkers. Aan de achterzijde van het opvallende, nu elf jaar oude bedrijfspand is een ruime werkplaats gesitueerd, van waaruit jaarlijks ruim duizend ter plekke vervaardigde dakkapellen hun weg vinden. Die worden vervolgens als prefab-totaalpakket binnen één werkdag geplaatst.

Dat laatste is de kracht van Klok Dakkapellen, naast een persoonlijke aanpak, zegt marketing- en communicatieadviseur Marjon Booij. “We maken elke dakkapel op maat, helemaal naar wens van de klant.” Jan-Paul van ’t Veen vult aan: “Wil je alle raamvakken in dezelfde breedte? We zorgen ervoor. We adviseren een kleur- en materiaalkeuze die precies past bij de woning, in dezelfde stijl, zodat de dakkapel naadloos bij de woning past. En de isolatiewaarde van onze dakkapellen is altijd de hoogste, namelijk 6.0 R.C., conform de eisen van het Bouwbesluit.” Om dat optimale resultaat te bereiken, gaan Jan Paul van ‘t Veen en zijn collega adviseurs naar de klanten thuis. Het advies gaat altijd direct vergezeld van een offerte. “Bijkomend voordeel is dat we daardoor de levertijden in eigen hand houden.”

De ruime showroom, met diverse ‘ingebouwde’ dakkapellen, biedt een staalkaart van de mogelijkheden, compleet met aanvullende voorzieningen als airco’s, binnenzonweringen en rolluiken, en informatie over isolatiewaarden. “De meeste dakkapellen zijn van kunststof, keralit of trespa”, weet Jan-Paul van ’t Veen. “Hout wordt bijna niet meer toegepast. De meeste mensen kiezen voor onderhoudsvrij kunststof.” Klok geeft standaard vijftien jaar garantie op elke dakkapel. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen servicedienst, eigen montageploeg en vindt alle productie plaats in Nieuwleusen. Iets waar ze trots op zijn. Met het oog op de toekomst is duurzaamheid een belangrijk thema binnen Klok. Het gebouw is Co2 neutraal en daarnaast worden er steeds meer materalen hergebruikt.

Klok Dakkapellen
Rollecate 69, Nieuwleusen,
Tel. 0523 – 656 881
webinfo@klokdakkapellen.nl
www.klokdakkapellen.nl