HELDER Optiek in Dalfsen gaat voor het perfect scherpe plaatje

Zie je het niet allemaal even scherp en worden kleine lettertjes minder leesbaar? Gediplomeerd opticien Jorrit Knol van HELDER Optiek in Dalfsen zet bij iedereen het zicht graag weer op scherp. Goed zien is één ding, maar als je een bril kiest wil je ook graag dat die aansluit op wie jij bent. “Ik ga altijd op zoek naar het perfecte plaatje. Zowel in goed zicht als het materiaal en de vorm en kleur van de bril.”, legt Jorrit Knol als specialist zijn werkwijze uit. “De basis bij HELDER Optiek ligt echter altijd in de zeer precieze meting.”

“Ja, op het gebied van precisie meting onderscheid HELDER Optiek zich van veel andere opticiens”, aldus Jorrit Knol. “Over het algemeen meten opticiens de sterkte van de brillenglazen met stapjes van 0,25 dioptrie. Door de speciale apparatuur die ik in huis heb, kan ik tot op de 0,01 dioptrie nauwkeurig meten. Het resultaat is dat de brildrager scherper zicht heeft, meer ontspannen kijkt en minder vermoeidheid zal ervaren.”

Perfecte plaatje

Nadat de sterkte van de glazen is bepaald, wordt er gekeken naar een model wat precies bij de brildrager zal passen. “Een bril is namelijk een verlengstuk van je identiteit. Daarbij kijken we samen of het montuur en het materiaal daarvan passen bij de kleur van je haar, ogen, wenkbrauwen en huid. Het kan zijn dat je een statement wilt maken of juist kiest voor iets klassieks of minimalistisch. Het moet allemaal passen bij je uitstraling en persoonlijkheid. Samen gaan we voor het perfecte plaatje waarbij technisch alles zal kloppen en de bril met trots gedragen wordt.

Progressieve myopie bij kinderen

Ook kinderen worden niet vergeten bij HELDER Optiek. Heb je als kind al vroeg last van bijziendheid of myopie, dan kan dit een progressieve vorm aannemen. “Het kan dan zijn dat zo’n kind steeds sterkere glazen van -1, -2 tot soms -8 moet gaan dragen. Een situatie die een negatieve bijdrage kan leveren op de ontwikkeling en zelfbeeld van het kind. Goed zicht is namelijk belangrijk om te spelen, leren, lezen en de wereld te ontdekken. Ongeveer 80% van al het leren vindt plaats via ons zicht”, legt Jorrit Knol uit.

HELDER Optiek in Dalfsen is gespecialiseerd in myopie bij kinderen en is leverancier van de Essilor Stellest™️ brillenglazen die de ontwikkeling van bijziendheid onder controle houden. Deze brillenglazen vertragen de ontwikkeling van myopie met gemiddeld 67%, in vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag ten minste 12 uur worden gedragen.

Bij HELDER Optiek kun je rekenen op persoonlijke aandacht, kwaliteit én een goede bak koffie. Daarbij kunnen we je ook helpen met de aanvraag van een brilvergoeding bij jouw zorgverzekeraar, zodat je dit zelf niet hoeft te doen.
Benieuwd naar de mogelijkheden en de collectie? Loop dan gerust eens binnen of maak een afspraak via www.helder-optiek.nl of bel (0529) 78 58 24.

HELDER Optiek
Raadhuisstraat 22, Dalfsen
t. 0529 – 785 824
e. info@helder-optiek.nl
w. www.helder-optiek.nl